Syge- og ansvarsforsikring

Syge- og ansvarsforsikring af hundAf: Frank Sørensen


Sygeforsikring

Når man anskaffer sig en hund glemmer man ofte at tænke på, hvor pludselig en sygdom kan ramme ens hund, og mange tænker desværre ikke på den store udgift en sygdom kan blive.


Sygdom er en lige så naturlig ting for en hund, som når man selv bliver syg, men den store forskel er at udgiften til dyrlæge og eventuelt dyrehospital ikke er en del af det sociale service system, og derfor bliver mange hunde ejere overrasket over den store regning der kan komme når sygdom rammer ens kære hund.


Mange familier har et meget spændt budget hvor husleje, afdrag, el, fagforening osv. æder det meste af familiens budget. Derfor kan en regning til dyrlægen være det der får familiens budget til at vælte, og pludselig står man hos dyrlægen og skal vælge mellem den fagligt set bedste behandling der let kan løbe op i store omkostninger, eller den vanskelige beslutning om at lade hunden aflive for at familien har råd til næste måneds udgifter.


I Sverige er mere end 90% af alle hunde sygeforsikret, men i Danmark er der ikke samme tradition for at have en sygeforsikring af ens hund. Det skyldes blandt andet at mange ikke er opmærksom på, at det er muligt at tegne en sygeforsikring, samt at mange siger ”kan det betale sig at lade ens hund sygeforsikre”.


På spørgsmålet om det kan betale sig at sygeforsikre sin hund, kan det kun siges at det er med alle forsikringer at man egentlig håber man aldrig får brug for forsikringen, men hvis ulykken sker kan forsikringen ses som et sikkerhedsnet, som man har glæde af hvis man ikke i ens budget har afsat penge til uforudsete udgifter, som f.eks. det at ens hund bliver syg.


Prisen for forsikring er forskellig alt efter hvilken dækning man vælger, men den årlige præmie lægger mellem 400 og 2.300 kr., eller under 100 kroner pr. måned.


Rabat på sygeforsikring og ansvarsforsikring som medlem i DRC/DHSK

Gartnernes forsikring, der har alle former for forsikringer, har indgået et samarbejde med Dansk Hvid Schæferhundeklub, så du som medlem i DRC/DHSK kan få 10% rabat på forsikringspræmien på din hund. Hvis du har mere end en hund kan der gives op til 25 % rabat.


Hos Gartnernes Forsikring kan du kombinere din hundeforsikring på følgende måder:

 

Som medlem hos DRC/ DHSK får du 10% rabat på ovenstående præmie beløb.

Hvis du ønsker at forsikre din hund hos Gartneres forsikring med 10% rabat, skal du kontakte DRC/DHSK via mail drcdhsk@gmail.com, så du kan få tilsendt en rabat tilmeldingskupon.


Lovplig ansvarsforsikring

Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker i henhold til Hundeloven (Lov om hundelov) og er lovpligtig for alle hundeejere. Forsikringen dækker dit ansvar som hundeejer for de skader på personer og ting din hund forvolder med indtil 5 mio. kr. for personskade og indtil 2. mio. kr. for tingskade.


Udvidet forsikring

Den udvidede forsikring har du brug for hvis du går til hundetræning, konkurrencer og udstillinger, hvor denne tillægsforsikring, udover det der er nævnt ovenfor, dækker skader på såkaldt ”ikke-sagesløs” personer (figurantdækning).


Hos Gartnernes Forsikring kan du også forsikre katte, ligesom selskabet tegner alle andre former for forsikring.


Hvis du ønsker yderligere oplysninger om forsikring af hunde kan du kontakte DRC/DHSK ved Frank Sørensen, eller Gartnernes  Forsikring, Struergade 24, 2630 Taastrup, tlf. 4371 1777.


Du kan også få flere oplysninger på hjemmesiden www.garfors.dk


2018 (indekseres)

Præmie

Selvrisiko

Lovpligtig ansvar

Kr.   427

Ingen

Lovpligtig ansvar incl. sygeforsikring

Kr. 2.125

Kr. 823 (Sygdom)

Udvidet ansvar incl. sygeforsikring

Kr. 1.698 + kr. 673 = kr. 2.371

Kr. 823 (sygdom)