Hvor må man lufte hund?

Hvor må du lufte din hund


Alle hunde er glade for at blive luftet, hvad enten det er i skoven, på stranden eller en tur i byen hvor man kan møde andre hunde.

Men det betyder ikke altid, at omgivelsern syntes om at møde en hund, så derfor er her nogle gode råd om hvor du må lufte din hund.


Luftning i skoven

I landets skove har dyrene store problemer med at hunde løber løs, og i flere skove er der risiko for at hunden skydes hvis den går løs.


Selv den mest velopdragne hund glemmer alt om det at være velopdragen, og lytte til sin ejer, hvis den får færten af andre dyr i skoven. En løs strejfende hund kan skræmme børn og voksne der er på skovtur, og jagte samt stresse eksempelvis rådyr, heste, får og andre dyr i naturen. Også selv om din hund kun vil lege.


Stranden

Fra den 1. april til 30. september skal du have din hund i snor når du er på stranden.


En del hunde lever i særdeleshed op til begrebet ”vandhunde”. De elsker at kaste sig ud i bølgerne. Som ejer er det også en fornøjelse at se sin legesyge hund få en skøn og anderledes oplevelse end den ”normale” gåtur.


Om sommeren er der mange bade-gæster, der møder vores hunde, ligesom det er vigtigt at tage hensyn til dyrelivet og især fuglene i yngletiden.

Husk at vise hensyn til alle på stranden ved ikke at lade hunden løbe løs eller lege og ryste pelsen blandt solbadende eller børn der leger på stranden.


Husk også høm-høm-posen, så hundens ”visitkort” ikke flyder i vandet eller ligger begravet i sandet som andre færdes i.


Husk også altid at sørge for skygge og frisk vand til hunden, hvis I opholder Jer på stranden i længere tid.


Uden snor

Over hele landet findes der hundeskove, og områder, hvor hunde må løbe uden snor og frit kan lege sammen med andre hunde.


Men det er vigtigt at du kun slipper din hund løs, når du er sikker på du kan kalde hunden til dig igen, og følg skiltningen, der afgrænser området hvor hunde må løbe uden snor.


På hjemmesiden www.hundeskovene.dk kan du finde en oversigt over alle landets hundeskove, både tæt ved hvor du bor, ligesom listen er god at have med på ferie, så du i ferie området let kan finde et sted hvor din hun må løbe frit, sammen med andre glade hunde i naturen.


Husk altid at samle op efter din hund

Det er ikke kun når du lufter din hund der hjemme du skal huske høm - høm posen, husk også altid at have den med når du er ude i naturen.


Ikke alene er det ulækkert at træde i en hunds efterladenskaber i naturen, men mange gæster i skove og parker bliver også sure på hundene og deres ejere hvis de vader rundt i efterladenskaber, så derfor husk at samle op efter din hund.


Men det er ikke kun for din, og de øvrige gæsters skyld, at det er vigtigt at samle op, da det også betyder meget for hunden at man mindsker smitten med hjerte og lungeorm.


Disse orm kan være livstruende for hunde, spredes via snegle som spiser hundens efterladenskaber, og når en hund så kommer forbi og slikker eller æder sneglen så er der stor risiko for at hunden bliver smittet med hjerte og lungeorm, så også derfor er det vigtigt at samle op efter hunden alle steder.


Hvis alle efterlever disse få enkle etiske regler for at færdes i naturen, er du med til at sikre alle andre også får en god oplevelse i naturen, så derfor husk de få velmente råd er til glæde for både dig og din hund samt alle andre i mødes med på gåturen.